Rust in je hoofd

Ik sprak met een vriendin over de ‘hoe-houd-je-het-vakantiegevoel-vast-week’ (werktitel). Een programma van een week waarin deelnemers elke dag een eenvoudige opdracht krijgen die inspiratie biedt om het vakantiegevoel te creëren (meer hierover in mijn volgende blog).

Langzaamaan ging het gesprek over in een ander onderwerp.

“Kun je ook zoiets ontwikkelen waarin ik leer te stoppen met denken? Mijn hoofd staat nooit stil, daar word zo moe van. Naast af en toe een piekersessie, is er vooral een stroom aan ideeën die maar door blijft gaan”.

luchtige luchtDoor haar vraag ging ik na hoe dat bij mezelf zat. Ik besefte me dat ik dat niet meer zo heb. Het was vaak druk in m’n hoofd, maar nu is het er over het algemeen best rustig. Wat niet wil zeggen dat ik niet nadenk, er geen ideeënstroom is en er niet af en toe een flinke piekersessie plaatsvindt. Ik heb er alleen geen last van.

Hoe is dat zo gekomen? Ik kon het niet 1, 2, 3 beantwoorden, dus liet ik het rusten.

De volgende dag keek ik tijdens een wandeling omhoog en zag deze luchtige lucht. Ik dacht ‘ ik moet een foto maken en opsturen!’, dus stuurde ik haar de foto met de tekst ‘stel je voor dat je hoofd er zo uitziet vanbinnen, hoe fijn zou dat zijn?’.

Ze reageerde met een groot dankjewel. Alleen het zich voorstellen had al geholpen. Het kan zo simpel zijn!

En zo zijn er vast meer dingen die mij (en anderen vast ook) helpen om minder te denken of dat in ieder geval als minder belastend te ervaren.

Misschien komt die ‘leer-minder-te-denken-week’ er ook nog wel. Daar ga ik nog even over denken 😉

___

Wil je meer lezen over het vakantiegevoel? Lees mijn vorige blog.

Nog meer leesvoer? Check het hier.