Reflectie

Reflecteren is even stilstaan, zodat je weer vooruit kan. Terugblikken op wat er is gebeurd, omdat je de lessen en inzichten er niet uithaalt als je er middenin zit. De balans opmaken: hoever ben je al gekomen en waar wil je nog naartoe? Het helpt je om met trots achteruit te kijken en met focus vooruit te gaan. 

Terugbliksessie

Tijdens een Terugbliksessie neem ik je mee door een door jou gekozen periode. Dat kan een jaar zijn, maar ook een andere periode waarop je wilt reflecteren. Het kan een roerige periode zijn geweest of juist eentje waarvan je denkt “wat heb ik nou eigenlijk gedaan en meegemaakt?”

Ik luister, vraag door en noteer. Na afloop maak ik een mooi, persoonlijk verhaal dat je opgestuurd krijgt. Geen opsomming van wat er allemaal gebeurde, maar echt een verhaal waarin de periode wordt samengevat. Dit is niet alleen een terugblik, maar ook een herinnering aan waar je naartoe wilt en wat je wilt bereiken.

Zo werkt het:

  • De Terugbliksessie duurt ongeveer een uur
  • Je bereidt het voor door een uurtje te mijmeren over de periode die we gaan bespreken. Ik stuur je een vragenlijstje om je op weg te helpen
  • We voeren een ongedwongen gesprek op een gezellige plek in Utrecht (of online!)
  • Een Terugbliksessie inclusief uitgewerkt verhaal kost €200,- excl. btw

Q-Sessions

Het is ook fijn om regelmatig een terugbliksessie te doen. Waar je met je boekhouder elk kwartaal de cijfers bespreekt, bespreken wij de rest. We kijken terug op het afgelopen kwartaal: Wat ging er goed, wat doe je een volgende keer anders? Door hier regelmatig bij stil te staan, zie je niet alleen hoe ver je bent gekomen. Je gaat ook met meer vaart vooruit! 

Daar kijken we ook naar in de Q-Sessions: wat komt eraan? Hoe kun je daarop voorbereiden, wat heb je nodig en waar wil je ook alweer naartoe? Zit je op de juiste weg? Het voorwaarts reflecteren helpt je koers te bepalen en vast te houden (of, als het nodig is, bij te sturen!).

Zo werkt het:

  • We komen een jaar lang elk kwartaal samen op een fijne plek in Utrecht (kan ook online)
  • Je krijgt een vragenlijst om je mee voor te bereiden
  • je krijgt na afloop van ieder gesprek een korte samenvatting van jouw kwartaal
  • De Q-Sessions kosten €995,- voor een jaar (4 x meeting + samenvatting + verhaal na afloop]

Dit zeiden anderen over de terugbliksessies