Je droom leven

Whaaaa, je bent het gewoon aan het doen! Dat wat je al zo lang wilde, waar je het altijd al over had, waar je voor hebt gespaard en zoveel plannen voor hebt gemaakt. En nu is het zover, fantastisch!

Toch?

Vrijheid

In korte tijd sprak ik drie mensen die zo’n grote droom aan het waarmaken zijn. Een lange vakantie naar Australië (retourticket nog niet geboekt), een bestaan als digital nomad opbouwen in Zuid-Amerika en vrijwilligerswerk doen in Afrika. Alle varianten kwamen voorbij.

Ik ben zelf niet zo’n reiziger, maar ook in mijn oren klonken die zonnige oorden best paradijselijk, zeker nu de lente hier in Nederland nog maar mondjesmaat doorbreekt. En die vrijheid! Noemde ik die vrijheid al?!

Trouble in paradise

Maar hoe vrij voel je je als je:

  • angstig bent om weg te gaan?
  • je zorgen maakt of je kat thuis wel goed wordt verzorgd?
  • ook onder de palmbomen teveel werk aanneemt en jezelf over de kop werkt?
  • ergens terecht komt waar het helemaal niet leuk is, met stom werk en onaardige mensen?

Als je dat aan je koppie hebt, kan er nog zoveel zon op schijnen, het zand witter dan wit zijn, de natuur en gebouwen om je heen oh zo prachtig, maar er echt van genieten… dat wordt dan best een dingetje. En dat was toch de bedoeling: dat je zou gaan genieten?!

Erover klagen wil je niet. Je vrienden en familie zien je al aankomen. Een beetje mopperen over je paradijselijke leven. Nou ja!

Maar ook in het paradijs is niet altijd feest. Ook daar kun je je gevangen, onzeker, verdrietig, bang en alleen voelen.

En boos. Boos op de situatie en boos op jezelf, want hoe kon je dit nou weer laten gebeuren? Dit moest toch leuk zijn? En nu vind je jezelf ook helemaal niet leuk meer, terwijl je dat normaal echt wel bent. Echt.

Gedeelde smart…

Ook (of juist) ver van huis gebeuren er dingen die je niet zo had bedacht of verwacht. Ook daar trap je in je eigen valkuilen. Je neemt jezelf immers altijd overal mee naartoe. Het is een ontzettend cliché en ook ontzettend waar.

Gelukkig is er nog zo’n cliché ontzettend waar: gedeelde smart is halve smart.

Ben je alleen op reis en loop je vast? Deel het!

  • Praat met een medereiziger (die misschien wel in hetzelfde schuitje zit en die jou echt niet stom vindt omdat het even tegen zit. En zo wel, dan hoef je diegene daarna toch nooit meer te zien);
  • Skype met een vriendin (die echt wel weet dat jij normaal geen zeikerd bent);
  • of bel je ouders (die alleen maar heel blij zullen zijn dat ze iets van je horen).

Wil je dat allemaal niet? Zoek, zoals deze mensen, een coach op die even met je meekijkt (dat kan gewoon via Skype), zodat je daarna met frisse moed en vooral veel plezier met je avontuur verder kunt.

Want vergeet niet: whaaaa, je bent het gewoon aan het doen. En dat alleen al is fantastisch!

________

Ook als je niet op reis bent, maar een andere droom leeft of probeert te leven, kan het weleens tegenzitten en kun je vastlopen in negatieve gedachten. Wil je er een keer over sparren om vervolgens weer fluitend je droom achterna te gaan? Neem contact met me op.