KLANTEN OVER MARCELLA

Robin over coaching

Marcella heeft mij enorm geholpen met het zetten van een tweede stap: van starter naar professional. Ik heb Marcella om hulp gevraagd toen mijn werk een sprintje nam en ik wist dat ik ging struikelen als ik mijn veters niet op tijd zou strikken. Marcella bleek de aangewezen persoon om aan mij te vragen hoe ik die touwtjes het beste strak kon trekken.

We zien elkaar eens in de zoveel weken, waardoor iedere afspraak een moment is om terug te blikken én vooruit te kijken. Als ondernemer verander ik veel en snel, waardoor ik af en toe vergeet wat ik al wel (en nog niet) bereikt heb. Het is enorm luxe om dan iemand om mij heen te hebben die een schriftje met aantekeningen op tafel gooit.

Marcella’s kracht schuilt, voor mij, in haar vermogen om een heleboel input snel en helder uiteen te zetten. Vaak verlaat ik onze afspraak met max. 3 bullet points of stappen, die ik zelf op papier heb kunnen zetten dankzij de vragen die ze stelt.

Dat doet ze op een informele-maar-toch-professionele manier, waardoor ik me welkom maar niet bezwaard voel om mijn hebben en houwen bij haar neer te leggen.

Creatief ondernemer (of zoals ze zelf ook wel zegt: schrijft, praat, denkt na. Over dingen.)
LinkedIn

Berend over sparsessies

Ik was na enige tijd mijmeren toe aan een wat concreter plan om verandering aan te brengen in mijn werk als freelancer. Ik wist zelf niet zo goed hoe te beginnen en merkte al snel dat ik het fijn zou vinden om iemand met frisse blik hierbij te hebben. Voor zelfreflectie is een spiegel best handig.

Marcella heeft een goede persoonlijke benadering ontwikkeld. Geen One-Size-Fits-All-methode, maar één met een luisterend oor en verfrissende perspectieven. Ze heeft me geholpen realistische verwachtingen te scheppen en eerstvolgende acties te bepalen. Ook leerde ik door haar dat het naast vóóruit ook goed is af en toe terug te kijken op je ontwikkeling en behaalde resultaten.

Voor mij was het erg nuttig in deze situatie om haar als sparringspartner te hebben. Ze heeft me mede geholpen meer realistische doelen te stellen. Immers elk stapje en elke connectie die je legt telt!

Motion Design & Development
botoboto.com

________________________________________________________________________________

Evelien over focus in de chaos

Ik maakte een afspraak met Marcella nadat ik door Nederland wandelde met een hoofd vol plannen, zonder veel rode draad te zien of waar het begin was. Ik had behoefte om te sparren met iemand over wat er in mijn hoofd zat, om zo overzicht te creëren. Dat overzicht had ik nodig om rust te ervaren.

Na onze afspraak had ik een planning voor de rest van het jaar en hadden we al die ideeën in mijn hoofd gecategoriseerd. Door de planning, die gelukkig altijd aangepast mag worden en wat inmiddels ook alweer gebeurd is, kan ik richting geven aan mijn gedachtes en acties.

Doordat Marcella en ik elkaar al wel wat kenden, was het niet nodig om ons uitgebreid aan elkaar voor te stellen, daardoor konden we meteen de praktische diepte induiken. Dit in combinatie met de directe en liefdevolle vragen en haar structurering, wandelde ik weg met een duidelijk overzicht en plan.

Reizende gevoelsfotograaf
www.evelienopweg.nl

Korinna over focus in de chaos

Ik zat met name met het ‘probleem’ dat ik zo veel leuke ideeën heb, die ik allemaal graag zou willen uitvoeren, maar daardoor mijn focus soms verlies en begin te twijfelen of mijn huidige pad wel het juiste is.

Marcella heeft eerst geduldig de berg aan ideeën aangehoord en wist mij toen meteen een paar goede handvatten aan te reiken. Ze stelde mij goede vragen en gaf tips waardoor ik weer meer focus heb, meer helderheid in mijn hoofd, zodat ik makkelijker keuzes maak.

Ik realiseer me nu dat het logisch (en goed) is dat je veel ideeën krijgt, maar dat het niet altijd betekent dat je er (nu) iets mee moet. Daarnaast heeft het me meer vertrouwen gegeven om aan projecten te beginnen, doordat we grote projecten opgedeeld hebben in verschillende behapbare stappen. Dat maakt de berg kleiner.

Wat mij opvalt aan Marcella, en wat een gesprek met haar fijn maakt, is dat ze goed luistert en de kern goed uit je verhaal weet te halen. Ze begrijpt wat er belangrijk voor je is en wat minder.

Grafisch ontwerper
www.instagram.com/korinnavanbalkom/

________________________________________________________________________________

Lisanne over coaching

Het coachgesprek met Marcella vond ik erg prettig. Voor mij is een goede sfeer en me welkom voelen erg belangrijk en dat is wat ik bij Marcella heb ervaren. Ze voelt als gelijkwaardig in het contact en komt met waardevolle input.

Ze helpt met het maken van overzicht en door in gesprek te zijn en dingen hardop uit te spreken worden ze nog duidelijker. Een hele fijne en positieve coach die je helpt met het inzichtelijk maken van wat er te doen is maar ook laat zien hoe ver ik nu al ben.

Fotograaf
www.kijkomtezien.nl

Gabriel over focus in de chaos

foto Gabriel vierkantMarcella heeft me geholpen om een proces dat moeilijk, chaotisch en vaak zelfs onmogelijk leek terug te brengen naar heldere stappen waar ik wat mee kon.

Dat gaf veel hoop en positieve energie en ik ben nu veel verder dan ik had durven hopen.

Muzikant
Spotify

 


Annienke over coaching

annienke_studioMet Marcella leg je geen vooraf uitgestippeld coachingstraject af, maar ga je samen kijken wat voor jou de persoonlijke aandachtspunten zijn en hoe je die aan kan pakken. Ze is een fijne, ontspannen coach die je wel uitdaagt, maar niet pusht om dingen te doen die niet bij je passen.

Een belangrijk aandachtspunt voor mij was het vinden van meer richting in mijn werk. Door eerst het grote (droom)beeld duidelijker te krijgen konden we daarna behapbare doelen kiezen om op te focussen en naartoe te werken. Ik heb nu een duidelijker beeld van waar ik naartoe wil met mijn werk, waardoor het makkelijker is om keuzes te maken die daarbij aansluiten.

Op momenten dat ik kritisch was over de voortgang van mijn werk, liet Marcella me zien welke stappen ik al gemaakt heb. Dankzij haar ben ik me ervan bewust dat ik al een eind op de goede weg ben en best wat meer mag genieten van kleine overwinningen.

Ontwerpster
www.annienke.com

Tessa over coaching

Ik was vastgelopen in mijn zoektocht naar een volgende baan na een verhuizing naar het buitenland, middenin een verandering van loopbaan. De gesprekken met Marcella waren erg positief, ik voelde me op mijn gemak en vrij om te vertellen over hoe ik dingen ervaar. Ze liet mij een stap terug doen en stilstaan bij wat ik wel had bereikt.

Dat gaf mij de rust om even los te laten en te ontspannen. Ze gaf me de moed om tijdens een bezoek aan Nederland te durven toegeven dat het niet was gelopen zoals verwacht, en open te praten met oud-collega’s over mijn zoektocht, wat erg waardevol bleek. Ondertussen heb ik mijn eigen bedrijf gestart en ben ik erg blij met het ingeslagen pad!

Expert circulaire economie

Rolf over coaching

Ik kwam bij Marcella om meer grip te krijgen op alles wat er was, en niet was, in mijn leven. Ik verlangde naar meer ruimte voor de dingen die ik belangrijk vind, en had behoefte aan  ondersteuning in het opzetten van mijn ‘nieuwe leven’. Ik wilde vooral een prettige invulling van mijn werkende leven creëren.

Marcella heeft mij daarin goed geholpen tijdens de coachgesprekken, zo heb ik een poster gemaakt over mijn kernwaarden, en wat op praktisch niveau nodig is om daarnaar te leven, in een maand, een week en een dag. Dat gaf inzicht en heeft mij geholpen om weloverwogen en met zelfvertrouwen te stoppen met het werk waar ik op vastliep en een nieuwe weg in te slaan, op een praktische manier, op mijn tempo en met een vooruitziende blik.

Marcella weet de juiste (relativerende) vragen te stellen en gaat praktisch en gestructureerd te werk. Precies wat ik op dat moment nodig had. Ieder gesprek ging ik met een concrete coachvraag in om die vervolgens liefdevol, grondig en concreet op te pakken. Ik ben een studie gestart en durf mijn hart te volgen zonder mijn hoofd te verliezen.

Student pabo na jarenlange carrière bij een bank

Willemien over inspiratiesafari

Met Marcella op inspiratiesafari naar het Stedelijk Museum was fantastisch!

Hoe kom je tot (andere) inzichten als je steeds hetzelfde blijf doen? Niet dus. En dus nam Marcella me mee naar de psychedelische jaren 60. Haar liefde voor kunst en cultuur en coaching met zachte kracht kwamen hier samen. Samen kijken, lachen, laten bezinken. Naast elkaar staan en kijken in plaats van tegen over elkaar zitten.

Naderhand op een bankje in de zon met een broodje kwamen we met de expositie nog op ons netvlies op: wat raakt je? Wat maakt dat het je raakt? Wat is je opgevallen? Wat gebeurt er als je dit relateert aan jouw vraag?

Kenmerkend voor Marcella’s stijl is dat ze je op een andere manier laat kijken naar hetzelfde op een vrije manier. Ik voelde me vrij om alles te voelen en zeggen. Sommige dingen weet je al, maar je weet niet dat je ze al weet. Marcella brengt die naar boven.


 Dainahara over inspiratiesafari

Inspiratiesafari: een inspirerende middag vol nieuwe inzichten

Ik had geen verwachtingen van de tentoonstelling die we bezochten, ik wilde vooral zonder enig concept van de kunst kunnen genieten. En dat is gelukt! De tentoonstelling en het gesprek met Marcella hebben bijgedragen aan het loslaten van vastgeroeste ideeën over werk en privé. Dat je maar één ‘ding’ moet doen in je carrière in plaats van het benutten van al je talenten.

Een middag inspiratiesafari heeft mij vertrouwen gegeven dat ik op de goede weg zit. Je maakt van het leven wat bij jou past. De sessie na het bekijken van de tentoonstelling zet je aan het denken. Waarom inspireert een bepaald kunstwerk je? Welke emotie wekt het op? Dat op papier zetten maakt het ineens erg duidelijk. Je kunt het een plek geven of overboord gooien. Dat laatste heb ik gedaan! Ik maak van mijn carrière wat ik zelf wil en wat goed bij me past.

Oprichtster Explore Utrecht en Social Media specialist
www.exploreutrecht.nl

Petra over inspiratiesafari

“Jullie mogen naar de ruimte hiernaast gaan. Maak foto’s van alles wat je opvalt.”

Met die opdracht van Marcella begon een korte en voor mij zeer openbarende Inspiratiesafari. Omdat de opdracht redelijk vaag was, merkte ik dat ik meteen in de weerstand schoot.

Ik doe het goed op duidelijkheid en ‘maak foto’s van wat je opvalt’ vond ik niet echt duidelijk. Ik vroeg verheldering aan Marcella en dmv een warme glimlach en haar “kijk maar om je heen. Het komt vanzelf”, kon ik me overgeven aan het vage. Wat meteen zorgde voor actie in een stuk van mijn brein dat ernaar snakte om weer in werking gezet te worden: mijn creativiteit!

Die zachte warme aansporing van Marcella was genoeg om over mijn weerstandshobbel heen te stappen en echt te kunnen kijken en zien.

Hoe bijzonder om in een gewone kantoorruimte dingen te zien die je normaal niet opvallen. Een kaars die scheef staat (waarom staat hij scheef? Is het te warm geweest, heeft hij klem gezeten?), een hoek bij een raam die zo gepositioneerd is dat het lijkt of het een spiegelraam is, een rood stipje op een verder spierwitte muur (nagellak, waarom daar en hoe dan? Bloed, wat is er gebeurd en met wie? Verf, maar verder is er nergens rood te bespeuren, dus dat zal wel niet) enz.

Simpel kijken en echt zien, veroorzaakte bij mij veel associaties waardoor ik nog creatiever ging denken. Een kledingrek waar 6 jassen aan hingen vond ik het meest intrigerend en inspirerend. Alle hadden ze dezelfde taak: het warm houden van de persoon aan wie ze toebehoren. En alle 6 waren ze anders. Alle 6 pasten ze bij de eigenaar. 1 taak en allemaal verschillend.

Dit zien resulteerde in een direct inzicht voor mijn praktijk: 1 aanbod kan, mits maatwerk.

Dat deed ik al en dat bevestigd krijgen door 6 jassen aan een kledingrek in een kantoorruim te zien tijdens de Inspiratiesafari van Marcella, was de hobbel aan het begin meer dan waard 😄

Eigenaar de Stroomstudio
Neuro Sensomotorisch Remedial Teacher, kindercoach, NLP Master Practitioner/coach, CNLS Specialist, MNRI® reflexintegratie behandelaar en Jin Shin Jyutsu® Practitioner

Merel over inspiratiesafari

Merel ging mee op inspiratiesafari en schreef er een blog over: Dit wil je: op inspiratiesafari met Marcella. Check it out!

Multipassionate en contèntmaker
www.merellamboo.com

 

 

 


Tilly over terugbliksessie

Heel spontaan sprak ik af met Marcella, haar concept ‘de terugblik’ spreekt me erg aan. Waarom dat zo leuk is? Als je ergens middenin zit, zie je eigenlijk niet zo goed hoe het gaat. Marcella maakt het niet alleen helder, ze maakt er ook nog een heel goed verhaal van.

Ze luistert en maakt aantekeningen, maar misschien nog veel belangrijker: ze vraagt door wanneer het nodig is. En dat geeft inzicht!

In eerste instantie had ik het gevoel niet zo’n bijzonder jaar te hebben gehad, maar niets bleek minder waar. Want als je alles even goed op een rij zet, blijkt er veel meer te zijn gebeurd dan je je herinnert. Eigenlijk moet ik dat gewoon ieder jaar even doen, als een soort ‘onderhoudsbeurt voor de succesvolle ondernemer’ even het jaar doornemen, alles op een rij zetten en nog even nagenieten van alle successen.

Tnx Marcella voor de gezellige date en een prachtige terugblik. #COOZAH!

Tilly’s verhaal: de beste versie van jezelf

Oprichter en eigenaar van Siteforsites en COOZAH!
www.siteforsites.nl
www.coozah.nl

Marije over terugbliksessie

Wow! Wat een bijzondere ervaring was de terugbliksessie met Marcella. Na een intense periode op zowel privé als zakelijk gebied, leek het mij een waardevol kado voor mijzelf om hier bewust bij stil te staan en er een blijvende herinnering van te maken.

Op een zonnig terras luisterde Marcella vol liefde en aandacht naar mijn verhaal. Door de vragen die zij stelde bracht zij verdieping en een rode draad aan in mijn woorden. En door haar zachte persoonlijkheid creëerde zij rust en een veilige setting om de diepte in te gaan.
Toen ik mijn terugblik voor het eerst las, moest ik een traantje laten. Mooi om mijn verhaal via de liefdevolle ogen van Marcella te lezen en bewust te ervaren welke impact de afgelopen periode in mijn leven heeft gehad. Een verhaal waar zoveel kracht en liefde vanuit gaat. Dat resoneert op alle lagen.
Super waardevol om nog eens op terug te grijpen als het wat minder gaat, of om over een tijdje te evalueren waar ik dan sta. Lieve Marcella, bedankt voor je liefdevolle aandacht en mooie woorden!

 Intuïtief coach, reikibehandelaar- en trainer
https://naturalflowcoaching.nl/reiki-utrecht/