ERVARINGEN

Robin

Marcella heeft mij enorm geholpen met het zetten van een tweede stap: van starter naar professional. Ik heb Marcella om hulp gevraagd toen mijn werk een sprintje nam en ik wist dat ik ging struikelen als ik mijn veters niet op tijd zou strikken. Marcella bleek de aangewezen persoon om aan mij te vragen hoe ik die touwtjes het beste strak kon trekken.

We zien elkaar eens in de zoveel weken, waardoor iedere afspraak een moment is om terug te blikken én vooruit te kijken. Als ondernemer verander ik veel en snel, waardoor ik af en toe vergeet wat ik al wel (en nog niet) bereikt heb. Het is enorm luxe om dan iemand om mij heen te hebben die een schriftje met aantekeningen op tafel gooit.

Marcella’s kracht schuilt, voor mij, in haar vermogen om een heleboel input snel en helder uiteen te zetten. Vaak verlaat ik onze afspraak met max. 3 bullet points of stappen, die ik zelf op papier heb kunnen zetten dankzij de vragen die ze stelt.

Dat doet ze op een informele-maar-toch-professionele manier, waardoor ik me welkom maar niet bezwaard voel om mijn hebben en houwen bij haar neer te leggen.

Creatief ondernemer (of zoals ze zelf ook wel zegt: schrijft, praat, denkt na. Over dingen.)
LinkedIn

Evelien

Ik maakte een afspraak met Marcella nadat ik door Nederland wandelde met een hoofd vol plannen, zonder veel rode draad te zien of waar het begin was. Ik had behoefte om te sparren met iemand over wat er in mijn hoofd zat, om zo overzicht te creëren. Dat overzicht had ik nodig om rust te ervaren.

Na onze afspraak had ik een planning voor de rest van het jaar en hadden we al die ideeën in mijn hoofd gecategoriseerd. Door de planning, die gelukkig altijd aangepast mag worden en wat inmiddels ook alweer gebeurd is, kan ik richting geven aan mijn gedachtes en acties.

Doordat Marcella en ik elkaar al wel wat kenden, was het niet nodig om ons uitgebreid aan elkaar voor te stellen, daardoor konden we meteen de praktische diepte induiken. Dit in combinatie met de directe en liefdevolle vragen en haar structurering, wandelde ik weg met een duidelijk overzicht en plan.

Reizende gevoelsfotograaf
www.evelienopweg.nl

Lisanne

Het coachgesprek met Marcella vond ik erg prettig. Voor mij is een goede sfeer en me welkom voelen erg belangrijk en dat is wat ik bij Marcella heb ervaren. Ze voelt als gelijkwaardig in het contact en komt met waardevolle input.

Ze helpt met het maken van overzicht en door in gesprek te zijn en dingen hardop uit te spreken worden ze nog duidelijker. Een hele fijne en positieve coach die je helpt met het inzichtelijk maken van wat er te doen is maar ook laat zien hoe ver ik nu al ben.

Fotograaf
www.kijkomtezien.nl

Gabriel

foto Gabriel vierkantMarcella heeft me geholpen om een proces dat moeilijk, chaotisch en vaak zelfs onmogelijk leek terug te brengen naar heldere stappen waar ik wat mee kon.

Dat gaf veel hoop en positieve energie en ik ben nu veel verder dan ik had durven hopen.

Muzikant
Spotify

 


Annienke

annienke_studioMet Marcella leg je geen vooraf uitgestippeld coachingstraject af, maar ga je samen kijken wat voor jou de persoonlijke aandachtspunten zijn en hoe je die aan kan pakken. Ze is een fijne, ontspannen coach die je wel uitdaagt, maar niet pusht om dingen te doen die niet bij je passen.

Een belangrijk aandachtspunt voor mij was het vinden van meer richting in mijn werk. Door eerst het grote (droom)beeld duidelijker te krijgen konden we daarna behapbare doelen kiezen om op te focussen en naartoe te werken. Ik heb nu een duidelijker beeld van waar ik naartoe wil met mijn werk, waardoor het makkelijker is om keuzes te maken die daarbij aansluiten.

Op momenten dat ik kritisch was over de voortgang van mijn werk, liet Marcella me zien welke stappen ik al gemaakt heb. Dankzij haar ben ik me ervan bewust dat ik al een eind op de goede weg ben en best wat meer mag genieten van kleine overwinningen.

Ontwerpster
www.annienke.com

Tessa

Ik was vastgelopen in mijn zoektocht naar een volgende baan na een verhuizing naar het buitenland, middenin een verandering van loopbaan. De gesprekken met Marcella waren erg positief, ik voelde me op mijn gemak en vrij om te vertellen over hoe ik dingen ervaar. Ze liet mij een stap terug doen en stilstaan bij wat ik wel had bereikt.

Dat gaf mij de rust om even los te laten en te ontspannen. Ze gaf me de moed om tijdens een bezoek aan Nederland te durven toegeven dat het niet was gelopen zoals verwacht, en open te praten met oud-collega’s over mijn zoektocht, wat erg waardevol bleek. Ondertussen heb ik mijn eigen bedrijf gestart en ben ik erg blij met het ingeslagen pad!

Expert circulaire economie

Dainahara

Inspiratiesafari: een inspirerende middag vol nieuwe inzichten

Ik had geen verwachtingen van de tentoonstelling die we bezochten, ik wilde vooral zonder enig concept van de kunst kunnen genieten. En dat is gelukt! De tentoonstelling en het gesprek met Marcella hebben bijgedragen aan het loslaten van vastgeroeste ideeën over werk en privé. Dat je maar één ‘ding’ moet doen in je carrière in plaats van het benutten van al je talenten.

Een middag inspiratiesafari heeft mij vertrouwen gegeven dat ik op de goede weg zit. Je maakt van het leven wat bij jou past. De sessie na het bekijken van de tentoonstelling zet je aan het denken. Waarom inspireert een bepaald kunstwerk je? Welke emotie wekt het op? Dat op papier zetten maakt het ineens erg duidelijk. Je kunt het een plek geven of overboord gooien. Dat laatste heb ik gedaan! Ik maak van mijn carrière wat ik zelf wil en wat goed bij me past.

Oprichtster Explore Utrecht en Social Media specialist
www.exploreutrecht.nl

Petra

“Jullie mogen naar de ruimte hiernaast gaan. Maak foto’s van alles wat je opvalt.”

Met die opdracht van Marcella begon een korte en voor mij zeer openbarende Inspiratiesafari. Omdat de opdracht redelijk vaag was, merkte ik dat ik meteen in de weerstand schoot.

Ik doe het goed op duidelijkheid en ‘maak foto’s van wat je opvalt’ vond ik niet echt duidelijk. Ik vroeg verheldering aan Marcella en dmv een warme glimlach en haar “kijk maar om je heen. Het komt vanzelf”, kon ik me overgeven aan het vage. Wat meteen zorgde voor actie in een stuk van mijn brein dat ernaar snakte om weer in werking gezet te worden: mijn creativiteit!

Die zachte warme aansporing van Marcella was genoeg om over mijn weerstandshobbel heen te stappen en echt te kunnen kijken en zien.

Hoe bijzonder om in een gewone kantoorruimte dingen te zien die je normaal niet opvallen. Een kaars die scheef staat (waarom staat hij scheef? Is het te warm geweest, heeft hij klem gezeten?), een hoek bij een raam die zo gepositioneerd is dat het lijkt of het een spiegelraam is, een rood stipje op een verder spierwitte muur (nagellak, waarom daar en hoe dan? Bloed, wat is er gebeurd en met wie? Verf, maar verder is er nergens rood te bespeuren, dus dat zal wel niet) enz.

Simpel kijken en echt zien, veroorzaakte bij mij veel associaties waardoor ik nog creatiever ging denken. Een kledingrek waar 6 jassen aan hingen vond ik het meest intrigerend en inspirerend. Alle hadden ze dezelfde taak: het warm houden van de persoon aan wie ze toebehoren. En alle 6 waren ze anders. Alle 6 pasten ze bij de eigenaar. 1 taak en allemaal verschillend.

Dit zien resulteerde in een direct inzicht voor mijn praktijk: 1 aanbod kan, mits maatwerk.

Dat deed ik al en dat bevestigd krijgen door 6 jassen aan een kledingrek in een kantoorruim te zien tijdens de Inspiratiesafari van Marcella, was de hobbel aan het begin meer dan waard 😄

Eigenaar de Stroomstudio
Neuro Sensomotorisch Remedial Teacher, kindercoach, NLP Master Practitioner/coach, CNLS Specialist, MNRI® reflexintegratie behandelaar en Jin Shin Jyutsu® Practitioner

Merel

Merel ging mee op inspiratiesafari en schreef er een blog over: Dit wil je: op inspiratiesafari met Marcella. Check it out!

Multipassionate en contèntmaker
www.merellamboo.com

 

 

 


Tilly

Heel spontaan sprak ik af met Marcella, haar concept ‘de terugblik’ spreekt me erg aan. Waarom dat zo leuk is? Als je ergens middenin zit, zie je eigenlijk niet zo goed hoe het gaat. Marcella maakt het niet alleen helder, ze maakt er ook nog een heel goed verhaal van.

Ze luistert en maakt aantekeningen, maar misschien nog veel belangrijker: ze vraagt door wanneer het nodig is. En dat geeft inzicht!

In eerste instantie had ik het gevoel niet zo’n bijzonder jaar te hebben gehad, maar niets bleek minder waar. Want als je alles even goed op een rij zet, blijkt er veel meer te zijn gebeurd dan je je herinnert. Eigenlijk moet ik dat gewoon ieder jaar even doen, als een soort ‘onderhoudsbeurt voor de succesvolle ondernemer’ even het jaar doornemen, alles op een rij zetten en nog even nagenieten van alle successen.

Tnx Marcella voor de gezellige date en een prachtige terugblik. #COOZAH!

Oprichter en eigenaar van Siteforsites en COOZAH!
www.siteforsites.nl
www.coozah.nl