De beste versie van jezelf

Vooraf vond ze het een beetje spannend. Heel even had ze zich afgevraagd of ze wel een goed verhaal had, of haar jaar wel leuk genoeg was geweest. Met de nadruk op heel even, want al gauw riep Tilly zichzelf tot de orde: “het hoeft niet altijd leuk te zijn, alles is oké”. ‘Sometimes you win, sometimes you learn’ is een quote die ze graag aanhaalt. En zo begint ze te vertellen over haar 2018. Een goed verhaal over winnen en leren.

Vliegende start
Klaar voor de start? Af! Tilly ging als een speer aan het begin van 2018. Ze gaf een masterclass, ontwikkelde een online training, maakte een eigen carddeck en stelde een powerpack samen. Ze hielp een hoop mensen te doen waar ze blij van worden.

Tilly straalt als ze over haar klanten spreekt, die doen waar ze blij van worden.

Dat is precies waar ze voor staat: doen wat goed voelt, wat dichtbij jezelf ligt.Het leven leven vol liefde, vol lef, volledig en gelukkig. Dan ben je de beste versie van jezelf.

COOZAH!
Samen met haar dochter ging Tilly op zoek naar een woord voor dat blije gevoel dat ze zo graag bij haar klanten (en niet onbelangrijk: bij zichzelf) creëert.

Haar dochter kwam met het woord coozah en dat voelde meteen goed. Later werd COOZAH! een acroniem met daarin Tilly’s kernwaarden:

Commitment
Open mind
Ownership
Zen
Authenticity
Humor

Waar ze kan draagt Tilly COOZAH! uit. Goed voorbeeld doet immers volgen en Tilly is dat goede voorbeeld. In 2018 stelde ze zichzelf tot doel elke dag tenminste vijf COOZAH! momentjes te beleven en op te schrijven in haar dankbaarheidsboekje.

Wat voor haar echte COOZAH!-momentjes zijn?

  • Koffie in de serre drinken als de zon schijnt
  • Aan haar bedrijf werken in een beachbar in Curaçao
  • Een bos bloemen op haar bureau
  • Op de fiets naar training gaan terwijl je eigenlijk geen zin hebt
  • Haar eigen spierballen voelen

Als ze zich COOZAH! voelt, voelt ze zich vrij om te creëren. Creëren kan van alles zijn: een website bouwen, een mooie inspiratiepost op Instagram of een mooi gesprek voeren

Zoveel moois
Tilly is vol van haar werk. COOZAH! uitdragen is haar grote missie en daarnaast heeft ze ook nog haar bedrijf Site for Sites, waarmee ze websites bouwt voor niet de minste klanten. Je zou bijna vergeten dat ze daarnaast nog meer mooie dingen doet en meemaakt en daar ontzettend van geniet.

Zo is ze gek op haar familie: ze kan intens genieten van haar zoon die saxofoon speelt en had een te gekke tijd met haar dochter op Curaçao. Haar familie geeft haar regelmatig feedback. Ze kennen Tilly als geen ander, zien haar en weten wanneer het goed gaat of iets minder goed.

Tilly houdt wel van een uitdaging.

Ze deed mee aan Alpe d’Huzes (in 2019 weer) en traint minstens drie keer per week met haar personal trainer. Sport is belangrijk. Het maakt dat ze zich krachtig voelt. En je raadt het al, jezelf krachtig voelen is ook erg COOZAH!

So far, so good. Toch?
Als we het zo bekijken, kunnen we niet anders concluderen dan dat 2018 topjaar was.Waarom dan toch de twijfel? Waarom voelde het overall niet zo leuk?

“De start van het jaar was top, maar daarna begon ik een beetje te drijven”, zegt Tilly. Ze verloor haar eigen doel uit het oog en liet haar oren hangen naar wat zogenaamde goeroes te zeggen hadden. Haar eigen wijsheid kwam in het gedrang en ze ging teveel in haar hoofd zitten.

Teveel nadenken, bijvoorbeeld over verdienmodellen of over hoe ze zichzelf noemt (“geen coach, want iedereen noemt zichzelf al coach”), creëerde een log gevoel, de flow ging eruit. Het dankbaarheidsdagboekje ging ook aan de kant. Het dagelijkse ritueel ging voelen als moeten en moeten voelt niet goed.
Alles bij elkaar verdween het COOZAH!-gevoel een beetje van de radar.

2019
Gelukkig weet Tilly als geen ander hoe ze dat terug kan brengen, want als ze ergens in gelooft is het wel de kracht van je gedachten en het benutten van je eigen wijsheid.

“Alles wat ik bedenk kan ik zijn en worden. Dat was altijd de houding: gewoon doen en gaan!”

Zo gaat het in 2019 dan ook gebeuren. Ze weet prima wat haar doel is, waarvoor ze ’s ochtends uit bed springt: COOZAH! op de kaart zetten. Daarin gaat ze haar eigen wijsheid benutten.

Het dankbaarheidsboekje komt terug, want wat werkt is zonde om weg te doen. Het is alleen een kwestie van je mindset aanpassen van moeten naar willen.

En hoe ze zichzelf dan gaat noemen? Die discussie laat ze even voor wat het is, ze gaat gewoon mooie programma’s maken en mensen inspireren en helpen de beste versie van zichzelf te zijn. Te beginnen bij haarzelf!

De eerste stap
De eerste inspirerende actie heeft ze al uitgevoerd: recent stopte ze met een project dat haar teveel energie kostte. Ze koos voor zichzelf. En dat blijft ze doen. Het zal niet altijd makkelijk zijn om eigen koers te houden, want de hele ratrace maakt het soms best lastig om je niet mee te laten slepen. Maar ach, zo blijft er altijd wat te ontwikkelen. Gelukkig maar, want zonder uitdaging zou het voor Tilly veel te saai worden!

Lieve Tilly, als jij alles wat je in je hebt de ruimte geeft en de beste versie van jezelf bent, kun je alleen maar winnen (en anders leren, wat ook winnen is). Heel veel plezier!